Alles dat je moet weten over fitness in Rotterdam

Fitness

Wanneer het tijd is om weer in vorm te komen, dan is de sportschool geen gek idee. Fitness is nog altijd een van de beste manieren om af te vallen en gezonder te worden. Ben je op zoek naar fitness in Rotterdam? Het aanbod aan sportscholen is enorm. Daarom is het goed om vooraf te bepalen wat je precies wil gaan doen. Daar kun je die keuze vervolgens op afstemmen.

Wat voor soort training

Fitness is een zeer brede term. Het is dan ook niet gek dat veel mensen niet precies weten wat het is. Fitness is een verzamelterm voor activiteiten die ervoor zorgen dat je in een betere algehele conditie komt. Hieronder valt onder meer de groei van spiermassa, de verbetering van het uithoudingsvermogen, lenigheid, snelheid en coördinatie. Je kunt dan denken aan een combinatie van krachttraining en cardio. Als we het hebben over krachttraining, hoef je niet direct met heel zware gewichten te trainen. Handige apparaten, lichte gewichten of weerstand door te trainen met lichaamsgewicht vallen daar ook onder. Als we het hebben over cardio kun je denken aan de hometrainer, roeien, hardlopen of traplopen. Cardio en krachttraining combineren is de meest gezonde optie als je wil afvallen en fit wil worden. 

Fitness

Begeleiding of niet?

Er zijn een heleboel verschillende soorten van begeleiding die je kunt krijgen in jouw fitness reis. Er zijn bijvoorbeeld budget sportscholen, waar je voor een laag bedrag onbeperkt kunt sporten. Daar krijg je echter vaak helemaal geen begeleiding op misschien een rondleiding na. Ook zijn er sportscholen waar je zeer intensief begeleid wordt in je fitness maar ook in je voeding door middel van schema’s en tips. Je kunt dan vaak zelfs een personal trainer inhuren. Verder heb je alles er tussenin. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor eens per week begeleiding, of eens per maand. Anderen hebben veel meer hulp nodig. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Sport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *