Hometrainers voor senioren

Op leeftijd maar nog jong van geest? Heb je zin om elke dag nog lekker te bewegen, maar wil het lichaam niet alle soorten bewegingen meer toelaten? Het trainen op een hometrainer voor ouderen is dan een goede optie om lekker thuis te bewegen. Waarom dit zo is wordt in dit artikel kort behandeld. Verder wordt in het artikel besproken waaraan een hometrainer moet voldoen, zodat het voor ouderen zo comfortabel mogelijk is en welke het meest geschikt zijn.

Waarom ouderen op een hometrainer?

Het is misschien wel herkenbaar, vroeger was bewegen een hobby. Je kon uren rennen, je was de snelste op het speelveld of de sterkste van de sportschool. Helaas lukken niet al deze bewegingen meer zoals dat vroeger verliep. Is dat de reden dat je helemaal niet meer in beweging moet blijven? Absoluut niet, in tegendeel zelfs. Het is goed om continu in beweging te blijven en dat is voor meerdere redenen belangrijk.

Goed voor lichaam en geest

Uit diverse onderzoeken blijft dat zelfs lichte beweging ieder week bijdraagt aan de gezondheidssituatie van ouderen. Dit verbeter zowel op het fysieke vlak als geestelijk vlak. Hoe dan ook, je voelt je beter als je beweegt. Wanneer je start bewegen op de hometrainer, merk je dit ook direct.

Goed voor gewrichten

Door in beweging te blijven op een hometrainer smeer je de gewrichten. De hartslag zal toenemen, waardoor het bloed door het hele lichaam zal stromen. Dit heeft als gevolg dat de zuurstofvoorzieningen en het vervoeren van de nodige voedingsstoffen goed in het lichaam verdeeld worden. Plus het is een heel toegankelijk apparaat, wat inhoudt dat er weinig druk op de gewrichten komt te staan. Dit gebeurt wel in tegenstelling tot hardlopen. Een hometrainer maakt een soepele ronde beweging, erg geschikt voor de ouderen.

Gemakkelijk opstappen

Voor een aantal ouderen is het soms lastig om in zo’n apparaat te klimmen. Gelukkig heeft een hometrainer een lage opstap en vaak ook een verstelbaar zadel. Zo hoeft dit geen extra drempel te zijn om jouw training te beginnen. Tevens is er voldoende informatie over allerlei fitness apparaten te vinden op de website van Tunturi. Hieronder de link die je direct zal doorverwijzen! https://www.tunturi.com/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *